Egypte is een trouwlocatie van je dromen! Zeker als je je bruiloft op een rivierboot op de Nijl hebt gepland kun je je verheugen op een droomfeest waar iedereen het nog lang over zal hebben. Trouwen met iemand uit Egypte brengt wel de nodige voorbereiding met zich mee. Omdat de gebruiken afwijken van de huwelijkse voorwaarden van die in Nederland is het goed om voorbereid het huwelijksbootje in te stappen. Hieronder volgen de belangrijkste vragen die je zult hebben voordat je in Egypte gaat trouwen. 

1. Wat zijn de huwelijksvoorwaarden?
2. kan ik echt zelf dingen in het contract zetten? Hoe doe ik dit?
3. Kan je ook trouwen zonder ''gemeenschap van goederen''?
4. kan je trouwen zodat alles in het Engels is voor hem EN voor mij? (ik wil eigenlijk voor geen goud een egyptisch arabisch contract ondertekenen, voor mijn eigen veiligheid en zekerheid)
5. Is het mogelijk om eerst in Nederland te trouwen?
6. zijn er verder nog goede tips?!!

Dit zijn de belangrijkste huwelijksvoorwaarden en een overzicht van de rechten van de vrouw. Indien je 21 jaar of jonger bent moet bijvoorbeeld de man toestemming moet geven of je mag reizen ja of nee. Maar dit is ook te wijzigen in het officiele huwelijkscontract. En dan nog een belangrijke waarschuwing: mocht er onverhoopt iets met mijn (toekomstige) man gebeuren, ik heb ook weer gehoord dat dan mijn kinderen naar de familie van de man gaan. 

We gaan in de volgende blogposts dieper in op de huwelijkse voorwaarden van de Egyptische Vrouw.