Menu
Niletravel cruiseschepen

Dahabeya zeilcruise

De Dahabeya nijlcruises zijn traditionele Egyptische zeilcruises die voornamelijk varen tussen Luxor en Aswan. Oorspronkelijk was het varen op deze luxe zeilboten vol gouden versieringen alleen bestemd voor koninklijke families en adel. Vandaag de dag kan iedereen de luxe, romantiek en rust van een Dahabeya cruise ervaren.

Een Dahabeya is een tweemaster met een lengte van 30 tot 50 meter en een breedte van ca 8 tot 10 meter. De hoofdmast is 10 meter hoog en het hoofdzeil is 12  bij 20 meter. De Dahabeya vaart bij voldoende windkracht en stroming zoals dit ook in het verleden gebeurde. Er is geen motor aan boord. Daardoor kunnen we in alle rust en stilte van het Egyptische landschap genieten, terwijl we soepel door het water van de Nijl varen. Is er geen wind of stroming, dan zorgt een trekboot ervoor dat de Dahabeya de reis kan vervolgen op we weer op tijd bij de volgende bestemming zijn. Op het bovenste zonnedeck is de bar en worden de maaltijden klaar gezet. Indien het te hard waait of te koud is kunnen de maaltijden ook in de salon worden geserveerd. Een Dahabeya bestaat meestal uit minimaal 5 en maximaal 12 comfortabele kamers met allemaal een prachtig uitzicht over de Nijl.

Kamer informatie

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, minibar, kluisje en panorama raam. 

Sport en ontspanning

(Verwarmd) zwembad, kinderspeelplaats en fitness.

Faciliteiten

Het Steigenberger Pyramids heeft een sauna, een massagesalon en een mini golfbaan.

Kamer informatie

De kamers zijn ruim opgezet en voorzien van een badkamer, airconditioning, televisie, high-speed Internet toegang, minibar, kluisje en balkon of terras.

Ligging & omgeving
  • t.o.v. centrum Cairo: < 20 km
  • t.o.v. luchthaven Cairo: < 20 km
  • t.o.v. Sfinx en Piramiden van Gizeh: < 5 km
  • t.o.v. Egyptisch Museum: < 20 km