Menu
Nile Travel

Kom Ombo

In oude dagen was ook dit plaatsje net als Aswan een belangrijke handelspost en militair garnizoensplaats. Nu is de tempel de hoofdattractie van dit dorp.

kom ombo egypte

Gelegen op een prominente plek in een bocht aan de Nijl tussen Aswan en Luxor in, waar in oude tijden de krokodillen nog lagen te zonnen op de rivierbanken vindt u dit unieke tempel complex opgedragen aan 2 goden tegelijk. De lokale krokodillengod Sobek en Horus de ouderling. In het ontwerp van de tempel vindt je dit duidelijk terug. Alles is symmetrisch perfect op elkaar afgestemd. Twee ingangen, twee gedeelde hypostijl hallen met tekeningen van de beide goden aan elke kant en twee heiligdommen. Er wordt aangenomen dat er ook verschillende groepen priesters voor elke god waren. De linkerkant (westkant) van de tempel is opgedragen aan Horus en de oostelijke, rechterkant aan Sobek. Hergebruikte stenen doen vermoeden dat er een oudere tempel was uit het Midden Koninkrijk en er zijn overblijfselen uit de 18e dynastie maar de hoofdtempel dateert uit de Ptolomitische periode, gebouwd door Ptolemy de 6e. Doch de meeste decoraties stammen uit de tijd van Cleopatra de 7e haar vader, Ptolemy de 7e Neos Dionysos De schilderingen lijken op allerlei rituelen en gebeurtenissen uit die tijd. Je vindt er een klein heiligdom voor de god Hathor wat nu gebruikt wordt als opslag voor krokodillenmummies. Dubbele altaren voor de goden in de voorhal. Drie achterkamers, allen met 2 ingangen die leiden naar de heiligdommen van zowel Sobek als Horus. De nu geruïneerde kamers zouden opslag zijn geweest voor priestergewaden en liturgische geschriften. De buitengang die rondom de gehele tempel loopt is ongebruikelijk voor dit soort tempels.

Nijlcruises

Ontdek Egypte tijdens een cruise over de Nijl. De Nijlcruise vaart tussen Luxor en Aswan en brengt u langs 70% van alle tempels in Egypte.

Rondreizen

Tijdens uw rondreis door Egypte geniet u van een prachtige natuur, schitterende oudheden en ontdekt u de tempels langs de Nijl.

Excursies

Cultuur opsnuiven? Sportieve tripjes? Sightseeing? Wij bieden tours en excursies voor alle soorten reizigers en door heel Egypte.

Featured
piramides panorama
2.295

Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste historische plekken van Egypte. Piramides, tempels en natuurlijk de machtige Nijl. Bezoek met...

Featured
1.995

Met deze reis bezoekt u de mooiste plekken van Egypte, komt u tot rust op het heerlijke strand en ontspant...

Featured
, , , , 8 Dagen
1.795

Wilt u in een korte periode alle belangrijke monumenten van Egypte zien, zoals de stad met de duizend minaretten of...