Menu
Onvergetelijke reizen

Liveaboard EGYPTE

Egypte en de Rode Zee hebben geen tekort aan unieke duikspots. Van de beroemde SS Thistlegorm tot de Straat van Tiran, Brothers en Ras Mohammed National Park, de beste duikplekken van Egypte zijn alleen bereikbaar per liveaboard. Uitstapjes naar de Brothers-eilanden, de Daedalus- en Elphinstone-riffen zorgen voor ontmoetingen met een verscheidenheid aan haaien, waaronder oceanische witpunthaaien, grijze rif- en hamerhaaien. In het Tiran en Ras Mohamed National Park, in de noordelijke Rode Zee, vind je Shark Reef en Yolanda Reef, vol met vissen, bedekt met koraal en de thuisbasis van het gelijknamige wrak Yolanda. De grote vertrekhavens, Hurghada, Sharm El Sheikh en Marsa Alam, geven duikers toegang tot de vele duikgebieden van Egypte. De meeste liveaboardcruises in Egypte duren tussen de 6 en 10 nachten.

Deze routes worden doorgaans onderverdeeld in Noordelijke of Zuidelijke Rode Zee en zijn gerelateerd aan hun locatie langs de Egyptische kust. Zuidelijke routes staan bekend om het duiken met haaien bij topriffen, terwijl noordelijke routes de nadruk leggen op wrakduiken, hoewel de noordelijke riffen ook fenomenaal zijn.

 

De ster van de show bevindt zich in de Centrale Rode Zee. De Brothers, Daedalus en Elphinstone route (vaak BDE genoemd) trekt elk jaar duizenden duikers naar de gezonde riffen, in de hoop oog in oog te komen met oceanische witpunthaaien.

argo xplorer
Liveaboard Egypt Argo Xplorer

Deze route, ook wel de Gouden Driehoek genoemd, biedt het allerbeste van de Rode Zee.  Deze drie duikplekken liggen vrij...

1.490