Menu
Nile Travel

Edfu

In het Oude Egypte was Edfu een nederzetting en begraafplaats al sinds 3000 jaar voor Christus, aangezien het een centrum was van de valkgod Horus van Behdet (de oude naam voor Edfu), en de hoofdplaats van de tweede nome van Opper-Egypte.

de tempel van edfu egypte

De tempel van Horus, die je vandaag ziet is gebouwd op een verhoging zodat men geen last had van de jaarlijkse overstromingen. Een van de laatste tempel van deze grote afmetingen en in een veel later stadium gebouwd door Ptolemy de 3e rond 246 tot 221 voor Christus op de plek van een vroegere en veel kleinere tempel uit de tijd van het nieuwe koninkrijk Maar helemaal kompleet was de zandstenen tempel pas zo ongeveer 180 jaar later door Ptolemy de 7e Neos Dionysos, de vader van Cleopatra de 7e. Het van een zelfde stijl als die van andere Faraonische tempels uit die tijd, maar deze tempel is zo goed bewaard gebleven, dat door de archeologen vele onbeantwoorde vragen opgelost konden worden. Het is een 2000 jaar oud voorbeeld van een architectonische stijl, dat in de tijd van Ptolemy al verouderd was. 200 jaar geleden toen de tempel bedolven was onder zand, afval en een deel van het dorp zelf, zijn opgravingen begonnen door Auguste Mariette in de 19e eeuw. Een herkenbaar punt was de rechthoekige toren van 36 meter hoog aan de ingang met aan beide zijden twee schitterende granieten beelden van Horus afgebeeld als Valk.

Nijlcruises

Ontdek Egypte tijdens een cruise over de Nijl. De Nijlcruise vaart tussen Luxor en Aswan en brengt u langs 70% van alle tempels in Egypte.

Rondreizen

Tijdens uw rondreis door Egypte geniet u van een prachtige natuur, schitterende oudheden en ontdekt u de tempels langs de Nijl.

Excursies

Cultuur opsnuiven? Sportieve tripjes? Sightseeing? Wij bieden tours en excursies voor alle soorten reizigers en door heel Egypte.

Featured
piramides panorama
2.295

Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste historische plekken van Egypte. Piramides, tempels en natuurlijk de machtige Nijl. Bezoek met...

Featured
1.995

Met deze reis bezoekt u de mooiste plekken van Egypte, komt u tot rust op het heerlijke strand en ontspant...

Featured
, , , , 8 Dagen
1.795

Wilt u in een korte periode alle belangrijke monumenten van Egypte zien, zoals de stad met de duizend minaretten of...