Menu

Northside connection – 8 dagen Cairo, Alexandrie en de fayoum oase

15 dagen

Uitgebreide rondreis door Egypte incl. Cairo, Nijlcruise en strandvakantie

Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste historische plekken van Egypte. Piramides, tempels en natuurlijk de machtige Nijl. Bezoek met deze trip alle highlights die het land te bieden heeft.

Tijdens deze 15-daagse rondreis door Egypte kom je langs de belangrijkste monumenten die Egypte te bieden heeft. Een afwisselende rondreis die start met de piramides en het Egyptisch museum in Cairo, daarna vlieg je met een binnenlandse vlucht naar Aswan om te beginnen aan de 8-daagse Nijlcruise. Je bezoekt hoogtepunten zoals de Vallei der Koningen in Luxor en de vele tempels, maar bezoekt ook de kleine dorpjes langs de Nijl om het lokale leven van de Egyptenaren te ervaren. Je eindigt vervolgens met een ontspannen strandvakantie om nog even bij te komen en na te genieten van al het moois dat je hebt mogen aanschouwen.

Caïro met piramides, museum en avontuur

Na aankomst in Caïro heb je ongeveer 2,5 dag de tijd om deze grootste stad van Afrika te verkennen. De eerste dag bezoeken we de piramides van Gizeh, de Sfinx en het Egyptisch museum. De andere dag is vrij om zelf de stad te verkennen of je kan nog een paar andere leuke dingen bezoeken zoals de trappiramide van Djoser bij Sakkara, de citadel van Salah el Deen of het Koptische gedeelte van Cairo. Bekijk deze reis als je al in Caïro ben geweest en je dit wilt overslaan voor alleen een Nijlcruise en de Rode Zee?

Caïro in de avond

Caïro is een zeer levendige stad met miljoenen inwoners. Het is dan ook niet moeilijk om hier ’s avonds een leuk restaurant of een gezellig café te vinden. Als je van live muziek en traditionele dans houdt is het leuk om ‘s avonds de Khan el Khalili bazaar te bezoeken voor een diner met gezelligheid en leuke entertainment.

​8 dagen nijlcruise van Luxor via Edfu en Kom Ombo naar Aswan

De nijlcruise is de ideale manier om Opper-Egypte te ontdekken. In Luxor bezoek je o.a. de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon, de tempel van Hatsjepsut, de tempel van Karnak en de tempel van Luxor. Daarnaast is er tijd om in de vroege ochtend een ballonvaart bij te boeken of ‘s avonds de lichtshow bij de tempel van Karnak te bekijken, een indrukwekkende show die zeker de moeite waard is.

Onderweg legt de Nijlcruise aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.Je eindigt met het ontdekken van Aswan waar je oa. een bezoek brengt aan de Philae tempel, de onafgemaakte obelisk en de Hoge dam. Je maakt hier een leuke tocht met een traditionele zeilboot over de Nijl.

In tegenstelling tot het leven in Nederland, speelt het dagelijks leven in Egypte zich vooral buiten af. Tijdens de Nijlcruise van Luxor naar Aswan maak je kennis met het traditionele leven. Vergeet niet te vragen aan je gids waar je een traditionele markt kunt bezoeken.

Tijdens een 8 daagse Nijlcruise vaart u van Luxor naar Aswan en weer terug. De excursies worden verdeeld over de heen- en terugreis zodat u optimaal kunt genieten van het uitgebreide programma.

Strandvakantie aan de Rode Zee

U eindigt uw rondreis met een paar dagen in de bruisende badplaats Hurghada. Hier heb je zee en de woestijn. Je kunt er voor kiezen om lekker te luieren op het strand, te gaan snorkelen of te gaan duiken. Er zijn leuke boottochtjes naar het Giftun Island en het Dolphin House. Hou je van wat voor meer avontuur kan je een quad- of jeep safari doen door de woestijn waar je oa. het leven van de bedouinen ontdekt. In de avond is er de gezellige marina boulevard waar u heen kunt om nog even een drankje te gaan doen of lekker te gaan eten.

Begeleiding tijdens de excursie en aan boord

Tijdens alle excursies word je begeleid door een Nederlands sprekende gids. Tijdens de nijlcruise blijft de gids de gehele reis aan boord. Op aanvraag zijn er ook gidsen in andere talen beschikbaar. Onze gidsen zijn Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Je kunt de rondreis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Combineer je cruise bijvoorbeeld met een langer verblijf in Luxor, Aswan of met een paar dagen aan de Rode Zee.

Hoogtepunten

 • Bezoek aan de piramides en vele tempels langs de Nijl
 • Egyptisch museum met het bekende masker van Toetanchamon
 • Vallei der koningen met bekende graf van Toetanchamon
 • Relaxen in een luxe resort aan het strand
 • Uitleg tijdens de excursies van een Nederlands sprekende Egyptoloog

Dagprogramma

De vakantie is begonnen! Vanuit het vliegtuigraampje komt langzaam de kleurrijke stad Caïro in zicht. Na aankomst op de luchthaven van de grootste stad van Afrika wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de komende drie nachten verblijft op basis van logies en ontbijt. Uw Egypte avontuur kan beginnen.

3 hours
Ontbijt

Onze chauffeur haalt u en uw gids na het ontbijt op voor een uitgebreide excursiedag vol hoogtepunten. Allereerst bezoekt u de wereldberoemde Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Optioneel is een bezoek aan het Solar schip tegenover de Piramide van Cheops (extra entree ter plaatse). Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum. Het mooiste archeologiemuseum van de wereld, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te bewonderen is.

Ontbijt, Lunch

Deze dag in Caïro kunt u zelf indelen. U hebt de optie om een of twee excursies bij te boeken. Zo kunt u naar de oud-Egyptische stad Memphis en het necropolis Sakkara of Caïro verkennen. Kiest u voor Caïro verkennen, dan neemt de gids u mee naar de citadel van Saladin. U heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u de statige Mohammed Ali Moskee. De minaretten van dit prachtige gebouw zijn vanuit de hele stad te zien. Na de lunch staat een bezoek aan de Khan El-Khalili bazaar op het programma. U kijkt uw ogen uit!

Ontbijt

Het is tijd om verder te reizen. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u een transfer naar de luchthaven voor vertrek naar Luxor. Het startpunt van de nijlcruise is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!

Ontbijt, Lunch, Diner

‘s Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. ‘s Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s.

Ontbijt, Lunch, Diner

Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. In de namiddag vaart u via Esna naar de stad Edfu tijdens een gezellige cocktail party. U dineert en overnacht aan boord in Edfu.

Ontbijt, Lunch, Diner

Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Kom Ombo en u kunt ultiem ontspannen. Tijdens het diner vaart het cruiseschip naar Aswan.

Ontbijt, Lunch, Diner

In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswan dam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht op het programma. U overnacht aan boord in Aswan.

Ontbijt, Lunch, Diner

Er is genoeg te verkennen in het prachtige Aswan, maar u kunt deze ochtend ook een optionele excursie boeken naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel. U start de dag om half 4 voor de ca. 3,5 uur durende tocht. U krijgt een ontbijtbox mee voor onderweg. De indrukwekkende tempels van Ramses II en zijn geliefde koningin Nefertari zullen u steil achterover doen slaan. In de middag keert u terug naar Aswan voor het diner aan boord en kunt u genieten van een Nubische show. Overnachting in Aswan.

Ontbijt, Lunch, Diner

Na de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. De rest van deze dag brengt u in het zonnetje door aan boord. De cruise vaart na de lunch naar Luxor waar de dag wordt afgesloten met een diner en Galabeya party.

Ontbijt, Lunch, Diner

Na het ontbijt kunt u optioneel het avontuur op de Nijl afsluiten met een ballonvaart over Luxor. Per luxe transfer wordt u naar Hurghada (ca. 300 km) gebracht. Hier zult u de komende 7 nachten verblijven.

DAG 12 T/M 14 :
HURGHADA

In Hurghada viert u echt vakantie. U deelt deze dagen naar eigen wens in: zwemmen, snorkelen, duiken of heerlijk met een boek luieren op het strand.

DAG 15 :
TERUGREIS

Het is tijd om naar huis te gaan. U wordt per transfer naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw reis naar Amsterdam. U blikt terug op een onvergetelijk avontuur!

Ontbijt, Lunch, Diner

Inbegrepen

Wel inbegrepen

 • Heenvlucht Amsterdam - Cairo met Egypt Air
 • 3 nachten verblijf in het Cairo Pyramids Hotel obv logies en ontbijt (Upgrade mogelijk naar het Steigenberger Pyramids of het Mena House Marriott)
 • Excursie naar de Piramides, de Sfinx en het Egyptisch Museum
 • Vlucht Cairo - Luxor met Egypt Air
 • 7 nachten aan boord van de cruise M/S Renaissance op basis van vol pension (Upgrade mogelijk naar de M/S Esplenada)
 • Excursies in Luxor, Edfu, Kom Ombo en Aswan
 • Transfer Luxor - Hurghada per luxe minibus
 • 4 nachten verblijf in het Pharaoh Azur resort Hurghada op basis van all inclusive (Upgrade mogelijk naar het Hilton Plaza Resort of het Steigenberger Al Dau)
 • Terugvlucht Hurghada - Amsterdam (via Cairo) met Egypt Air
 • Alle entreegelden m.b.t. de excursies
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers.

Niet inbegrepen

 • Verplichte fooien: 40 euro p.p. (ter plaatse te voldoen)
 • Visumkosten € 30,- p.p.
 • Reis- of annuleringsverzekering
 • Overige uitgaven

Beschikbaarheid

Reis Datums Beschikbaarheid Prijs
juli 24, 2024 - augustus 7, 2024 Beschikbaar €4.495
juli 31, 2024 - augustus 14, 2024 Beschikbaar €4.495
augustus 7, 2024 - augustus 21, 2024 Beschikbaar €4.495
augustus 14, 2024 - augustus 28, 2024 Beschikbaar €4.495
augustus 21, 2024 - september 4, 2024 Beschikbaar €4.495
augustus 28, 2024 - september 11, 2024 Beschikbaar €3.995
september 4, 2024 - september 18, 2024 Beschikbaar €3.995
september 11, 2024 - september 25, 2024 Beschikbaar €3.995
september 18, 2024 - oktober 2, 2024 Beschikbaar €3.995
september 25, 2024 - oktober 9, 2024 Beschikbaar €3.995
oktober 2, 2024 - oktober 16, 2024 Beschikbaar €3.995
oktober 9, 2024 - oktober 23, 2024 Beschikbaar €3.995
oktober 16, 2024 - oktober 30, 2024 Beschikbaar €3.995
oktober 23, 2024 - november 6, 2024 Beschikbaar €3.995
oktober 30, 2024 - november 13, 2024 Beschikbaar €3.995
november 1, 2024 - november 15, 2024 Gegarandeerd €2.950
november 6, 2024 - november 20, 2024 Beschikbaar €3.995
november 8, 2024 - november 22, 2024 Gegarandeerd €2.950
november 13, 2024 - november 27, 2024 Beschikbaar €3.995
november 15, 2024 - november 29, 2024 Gegarandeerd €2.950
november 20, 2024 - december 4, 2024 Beschikbaar €3.995
november 22, 2024 - december 6, 2024 Gegarandeerd €2.950
november 27, 2024 - december 11, 2024 Beschikbaar €3.995
november 29, 2024 - december 13, 2024 Gegarandeerd €2.950
december 4, 2024 - december 18, 2024 Beschikbaar €3.995
december 6, 2024 - december 20, 2024 Gegarandeerd €3.200
december 11, 2024 - december 25, 2024 Beschikbaar €3.995
december 13, 2024 - december 27, 2024 Gegarandeerd €3.200
december 20, 2024 - januari 3, 2025 Gegarandeerd €3.600
december 27, 2024 - januari 10, 2025 Gegarandeerd €3.600
januari 3, 2025 - januari 17, 2025 Gegarandeerd €2.950
januari 10, 2025 - januari 24, 2025 Gegarandeerd €2.950
januari 17, 2025 - januari 31, 2025 Gegarandeerd €2.950
januari 24, 2025 - februari 7, 2025 Gegarandeerd €2.950
januari 31, 2025 - februari 14, 2025 Gegarandeerd €2.950
februari 7, 2025 - februari 21, 2025 Gegarandeerd €2.950
februari 14, 2025 - februari 28, 2025 Gegarandeerd €2.950
februari 21, 2025 - maart 7, 2025 Gegarandeerd €2.950
februari 28, 2025 - maart 14, 2025 Gegarandeerd €2.950
maart 7, 2025 - maart 21, 2025 Gegarandeerd €2.950
maart 14, 2025 - maart 28, 2025 Gegarandeerd €2.950
maart 21, 2025 - april 4, 2025 Gegarandeerd €2.950
maart 28, 2025 - april 11, 2025 Gegarandeerd €3.200
april 4, 2025 - april 18, 2025 Gegarandeerd €3.200
april 11, 2025 - april 25, 2025 Gegarandeerd €3.200
april 18, 2025 - mei 2, 2025 Gegarandeerd €2.950
april 25, 2025 - mei 9, 2025 Gegarandeerd €2.950

FAQs

Welke maaltijden zijn inbegrepen.

Tijdens de cruise op de Nijl zijn alle maaltijden inbegrepen (ontbijt, lunch en diner). Drankjes zijn wel voor eigen rekening. In Hurghada verblijft u op basis van all inclusive, wat betekend dat alle maaltijden en drankjes inclusief zijn.

Is er een visum nodig voor Egypte?

Ja, een visum is nodig. We organiseren een toeristenvisum voor Egypte. Dit ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 35,- per persoon. Uw paspoort dient bij vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig te zijn. Voor reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse gelden mogelijk andere voorwaarden.

Hoe reis ik in Egypte?

Tijdens de excursies en bij het ophalen- en wegbrengen van de luchthaven gebruiken we moderne Toyota HiAce minibusjes. Tijdens u vlucht naar Luxor en bij uw terugreis vanaf Hurghada heeft u een overstap in Cairo. De bagage gaat automatisch over op uw volgende vlucht.

Hoe zit het met internet toegang?

In de hotels is internet beschikbaar, meestal in de receptie, maar soms ook in het hele hotel. Aan boord van een cruiseschip is geen WiFi beschikbaar, wel kunt u bij de receptie een simkaart met data aanschaffen ter waarde van 15,- euro. Wilt u overal toegang tot het internet hebben kunt u bij aankomst op de luchthaven al een data simkaart aanschaffen.

Wat is de beste reistijd?

Egypte is het hele jaar door geschikt als reisbestemming. Ook het warme zomerseizoen is een goede reisperiode, de lucht is dan warm en droog. Over het algemeen worden de excursies in de ochtend georganiseerd, zodat je in de middag bijvoorbeeld de schaduw kunt opzoeken in een gezellige soek om mooie souvenirs te kopen. Bij de meeste hotels kun je ook heerlijk relaxen aan het zwembad.

Waar kan ik geld wisselen?

De gemakkelijkste manier om aan Egyptische ponden te komen is met je pinpas, uit de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn pinautomaten, maar neem ook contante euro mee, want de automaten werken niet altijd. De extra excursies kunnen ook in Euro worden betaald.Yes. The Internet can be accessed in most places. Sometimes, there might be some technical problems. The Internet in Nepal is not as fast as you are used to and at times you can just lose connection.

Gelden er kledingvoorschriften?

In het overwegend islamitische Egypte wordt, zeker op het platteland, gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Personal Information

Voeg foto's toe

Vanaf €2.795
/ Volwassenen
Vanaf €4.650
/ Single
Vanaf €2.095
/ Kind
Vanaf €595
/ Baby
 • Beste service
 • Geen boekingskosten
 • Professionele Nederlandse gidsen
 • Persoonlijk contact